trixiotess.blogg.se

2018-04-30
07:45:00

Att göra

Idag har jag en rätt fullspäckad dag framför mig. Som jag har hållt på ett tag här nu så är det tvätten av alla täcken, årligt så de är okej till kommande sommar/vinter. Och täcken torkar ju oftast inte på en dag, framförallt inte tjockare täcken eller om det är grått och kallt ute. 
Jag har väl hunnit tvätta hälften och har hälften kvar. Insåg också hur många sommartäcken jag har så de behövs nog inget nytt på den fronten. Trixi har 2 och Figge har 4 ggr så många. :) Figge är ju dock flitigare användare av sina sommartäcken. 
 
Men idag ska gräsmattan klippas klart, fortsätta tvätta. Figge ska promeneras samt longeras, Trixi får en uteritt, ska iväg och rida Tindra och fixa de sista i sadelkammaren. 
Sen är de ju mockning och så med men de tillhör ju vardagssysslorna. 
 
Sen är nog dessvärre dagen slut. Får se om jag hinner något mer! 
Nu äta upp min frukost innan jag går ut och fixar stallet. 
 
 
2018-04-29
21:04:00

Så har min dag varit

Eftersom hästarna fick komma in rätt sent igår så passade jag på att ta lite sovmorgon i morse vilket resulterade i att jag gick upp 7.30, helt ärligt så är sovmorgon inte mycket att ha för hela dagen blir ju förstörd och man blir ju sjukt trött. Bättre att gå upp klockan 6, dels får man mer gjort och man är piggare på dagen. 
Så tillbaka till rutinerna imorgon. 
 
Men idag har Trixi och jag jobbat mycket i skritt. Cavaletti 5 st varav 2 st upphöjda. Skritt jobb är verkligen nyttigt. Det gick bra. vi fick rak häst innan och rak häst över och så rakt efter, gick riktigt bra. Varvade det med 3 st cavaletti i trav med något längre steglängd. 
Det får läggas in mer skritt nu för det är verkligen nyttigt att träna på, få en rak häst lika mycket som en ställd och böjd häst. 
 
Figge fick lite mys i stallet nu på kvällen vilket han verkligen uppskattar. Jag dock måste bli bättre och lägga mera tid på honom, han känns nästan lite bortglömd ibland men för att han inte ska bli eller känna sig bortglömd ska jag börja ta honom först när jag har mycket energi och kan lägga stor vikt vid träningen på honom. Det är inte alltid lätt att ha motivation och ork till 2 hästar, det är som ett deltidsjobb ungefär och det senaste har all ork trytit men det får bli ändring på det. Han får bli my number one hädan efter. 
 
Nu ska jag faktiskt inte göra mer idag utan blir sängen och film innan jag somnar. Som sagt klockan ringer 6.00 imorgon! 
 
 
2018-04-29
10:01:54

Roadtrip till Sharpman

Igår morse tog jag 8.30 båten för jag hade planerat att jag skulle åka till Sharpman, behövde foder till pållarna samt att de fyllde 22 år och hade en otrolig rea. 20 % på allt i butiken.  Jag shoppade mitt foder som är från Pavo, Mûsli till båda, Care4life till Trixi och Nature's Best till Figge. Plus en säck Vimital mineraler. 
På rean shoppade en jacka, tunnare modell som de var dessutom 70 % på så den kostade inte mer än 180kr. Vilket fynd liksom. 
 
Hur snygg var inte den då? Otroligt skön att rida i är den iaf :) 
 
Behövde bakskydd med då mina inte sitter bra plus att de bästa paret har gått sönder så då hittade jag dom här. Veredus I know men jag är impad över vilken bra passform plus att de snurrade inte som de andra brukar göra. Till dom blev det matchande framskydd så nu har vi räserskydd :) 
 
 
Reb bönan på åkern igår kväll och de verkar vara ett bra stråk för ryttare,cyklister, joggare och fågelskådare. Vi delade broderligt på plätten. 
Trixi gick super bra, lång och låg form i galoppen och rikitigt höjde ryggen, hon var himla fin! 
Bild med Näs Borg ruin samt Vättern och ett par öron :)