trixiotess.blogg.se

2017-08-31
20:31:35

Dags att ta tag i rutinerna

Först ut idag var Trixi som fick komma in o bli pysslad med och sedan gick vi vägen fram och tillbaka för att röra på fötterna lite innan hon fick gå ut ihop med Bosse och mumsa gräs. Tar det lite lugnt med henne så att de inte blir några komplikationer. 
Hon är mer än redo iofs enligt henne själv men jag är snarare mer försiktig än att det ska gå åt skogen igen. 
 
Figaro fick komma in i stallet och också bli ompysslad innan vi skulle ut och bekanta oss med omgivningen. Vi gick gräsvägen fram å tillbaka och tittade på traktorer o ensilage balar. Gick även med han in i paddocken mest för att visa honom stället och han slappnade av rätt fort. Han tyckte däremot att soptunnan var ett jätte monster som säkert skulle äta upp honom, det var han helt övertygad om och kröp gärna upp i knät.. 
 
Nya tag i morgon. :) Vi hoppas dessutom på bättre väder och något varmare än idag :) 
 
 
 
Dessutom så steg antalet besökare på bloggen nu efter mitt andra inlägg idag och vi kan ju hoppas att det håller i sig :) 
 
Som jag skrev tidigare så ska jag försöka uppdatera varje pass med mina hästar. dels för min egen del och även för de som är nyfikna :) 
2017-08-31
06:51:06

Välkommen Figaro!

Jag vet att jag sa att jag skulle uppdatera igår kväll. Men efter att jag börjat packa upp FIgaro's saker och klockan liksom sprang iväg så när jag kom in var jag rätt sliten. Det var en lång dag. 
 
Men i vilket fall som helst så har jag ju faktiskt varit rätt tyst om det här, några har vetat om det men har inte velat säga något förns det är klart. Och nu är det ju det, han står i sommarhagen och mumsar gräs. 
 
Så Hej till Figaro och välkommen till Näs. :) 
Figaro är en pigg och glad 23 åring som ska bo här som sitt sista hem. Han är import och har okänd härstamning men troligtvis någon halvblod/ponnykorsning. 
Det som är lite roligt med att just han är här är att han stod i samma stall som mig och min förra häst så jag känner till honom sedan 17 år tillbaka. 
 
Men nu krävs det en hel del av mig och dags att lägga om livet helt. Eftersom han är i full kondition och planen är att hålla honom där hela vintern plus att sätta igång Trixi. 
Jag ser fram emot detta jätte mycket och hoppas att han kommer att trivas bra. 
Idag blir det att tvätta hästgrejer och packa upp alla hans saker och att ändra om lite i sadelkammaren igen för att få plats :) 
Men jag gillar ju att gå och pyssla. 
 
Figaro ska idag få komma ut och se sig om lite på Näs och Trixi ska tömköras :) 
 
Kommer nu framåt att uppdatera i princip varje dag om vad jag gör med hästarna. 
 
2017-08-29
08:05:26

Shopping på Hööks!

Eftersom tanken var att jag skulle handla på mässan i Göteborg men att Hööks inte var där med sin monter så gick ju inte det, då blev det att åka in till Jönköping igår och shoppa lite. 
Har sett en brun väst länge men den var ju dessvärre slut i min storlek så då fick det bli en svart och det ångrar jag inte en sekund. Hur skön som helst och passar perfekt nu när det börjar bli höst. 
Tjockare modell med krage, här kommer en bild på den. 
 
 
 
Passade även på att köpa dom regnchapsen nu när de var lite rea på dom. Jag tänker att det kan vara bra att ha så slipper jag bli blöt och har inget att klaga på när det är dåligt väder, Bara att rida ändå :) 
Bild på dom: 
Av det lilla jag har provat dom så sitter dom väldigt bra och förhoppningsvis står dom emot regnet och jag kan klara mig hyfsat ifrån att vara dyngsur. :) Blir spännande att testa de sen. 
 
Shoppade även ett Trinity dressyrschbrak med matchande lindor, här kommer bilder på dom. 
 
 
Nu ska jag äta lite frukost och sedan är det dags att gå ut och dra om tråden, ändra yttligare lite i sadelkammaren och få upp ett par krokar till. 
 
Trixi ska även få tömköras idag och så får vi se om jag hinner med så mycket mer innan jobbet. 
 
Men för att summera shopping så är jag fruktansvärt nöjd.