trixiotess.blogg.se

2018-07-28
07:47:41

Funderar och funderar

Alltså denna förbannade torka. Nu får det gärna komma regn. 30 grader dagligen, jag smälter. Nu har det vart så varmt på dagarna att det inte har gått att motionera dom dagtid utan har jag jobbat kväll får man göra det efteråt. Blir att jag har vänt lite på dygnen för att orka med själv.
 
De longeras,joggas och löshoppas. Figge har börjat hosta lite mer men jag gissar på att det är dammet. Även Trixi hostade igår men som sagt det är dammigt överallt eftersom det inte behagar att regna. 
Figge är lika fin att rida som vanligt men jag måste skryta lite över Trixi, något har ju hänt eller så har jag jobbat på så jäkla bra vad vet jag, Hon är fantastisk att rida! Så himla mjuk och trevlig. Vänstergaloppen går som på räls. Det är fantastiskt. 
 
Idag ska jag gå igenom "vinter" hagen och sedan ska figge få gå ut och mumsa gräs i den, det har växt otroligt mycket för att va så torrt, egentligen tror jag att trixi skulle kunna äta gräs nu men det vågar vi inte. Hon mumsar lite när vi är i skogen så får väl vara glad för det ;) 
När jag släppt ut figge på sitt nya bete så ska hagarna mockas och fixa till mer plats på gödselstacken så jag får plats med det nya. 
 
 
2018-07-25
07:01:21

Bästa tiden för lädervård!

 
 Sommar sommar! Oh jag älskar att det är så varmt och gott! Idag skulle det visst bli årets varmaste dag, så jäkla gött! 
 
 
Dagens förmiddags schema är jogg för Figge i paddocken, enklare arbete. Trixi får ett dressyrpass! 
 
Men de jag ska skriva om är att nu är det lädervård, allt läder läggs i blöt i x antal timmar i olja och sedan torkas det av och sätts ihop. Och de blir fanstastiskt mjukt och smidigt. Bästa tipset jag fått, innan har jag bara strukit på ett tunt lager men det har ju inte hjälpt. Men nu har jag satt ihop ett par träns och de är fantastiskt mjuka och elastiska. Perfekt! Inget man roar sig med vintertid direkt. 
 
Nu är det dags att gå ut och sätta igång innan jag börjar jobba kl 13.00 :) 
 
Så tips från mig: plocka isär tränsen och smörj av dom och lägg de sedan i olja! ;) 
 
 
2018-07-22
17:49:12

Långa dagar och man hinner med så mycket

Rubriken lyder inte för idag, idag känner jag att man inte är 20 längre, men så värt det! Kul att komma ut och festa till det lite eftersom jag jobbar alla andra helger som det faktiskt händer något på öa. Så man får ju passa på. Vi startade kvällen med en väldigt lyckad överaskningsfest för världens bästa Ann-Britt igår som fyllde 60 år! 
Senare på kvällen blev det Park Eklunden och lyssna på drängarna, vilket var trevligt, träffa en massa roliga människor och sitta och tjöta lite. Passade mig utmärkt! Hemma kl 3 så något trött har jag varit idag fast jag har iofs sovit hela dagen och nu lär jag ju va vaken iaf ;) 
 
Hästarna har fått uteritter nu 2 dagar i rad vilket är väl uppskattat och jag har fått en medryttare så de kan få komma ut i skogen ihop. Laddade är de ju men är ju inte så konstigt heller eftersom de var 6 mån senast som de faktiskt kom ut ihop. Första dagen så red vi bara en kortare sväng då Trixi var helt på tårna och blev rädd för grannen som rensade trädgårdslanden men det gick bra trots att hon kasta sig åt sidan men jag satt ju som gjutet. 
Dag 2 red vi längre och det gick riktigt bra, inga super stora monster längs vägarna. 
Jag är nöjd över att ha ut dom samtidigt. Känns bra och roligt för dom att få variera sig från åkrar och hemmaskogen eller paddocken.