trixiotess.blogg.se

2017-09-30
07:15:30

Bara massa roligt på gång

Idag ska jag åka in till stan en sväng behöver handla mat bland annat men det kanske  inte är så kul, ska ta en sväng förbi Hööks då jag behöver ett nytt koppjärn till Trixis sadel. Hon har ju tappat varenda muskel så ska köpa ett normal mot vid och även kika på det normala, köpte en flexikurv så ska ta med den in och mäta om man får det. Sadeln är lite för bred som det ser ut i nu läget och kan man enkelt ändra så den passar så är det ju alldeles perfekt. Jag hade ju hoppats på att den skulle legat bra på Figaro men det gjorde den inte riktigt. Kanske när han har bantat en aning. 
Men nu till något helt annat. 
Nästa vecka har jag 2 saker att se fram emot. På onsdag kommer Madde ut och det är dags för träning, Figaro's tur denna gången. Ska bli så kul att få träna för henne igen. Min tanke är att jag ska ta dom lite varannan gång så fort Trixi är igång och kan tränas igen. 
Just nu är vi lite på nivån åka häst så det känns inte aktuellt förens till våren. 
 
Och på Torsdag ska vi till Ullared, årliga trippen och jag har en hel inköpslista på hästavdelningen. Dels så ska jag kika på Back on track då enligt uppgift så ska dom vara billigare där än övriga ställen ja tittat på. Ska även köpa på mig ett gäng boots då några sliter boots :) Sen såg jag även att de har tillskottet Hoof som Figaro äter och dessutom är det 100 kr billigare där. Jag är så taggad faktiskt, ska ju även kika på lite ridbyxor och så mer om vad som shoppas kommer nästa fredag. 
 
Nu ska jag göra mig ordning för en stadsresa :) Ha en bra dag! 
2017-09-29
19:18:03

Dagarna blir ju inte kortare direkt

Dagen har varit lika körig som igår, fast idag på jobbet. Resulterade i att jag låg 45 min efter, det hjälper inte om man stressar som attan man hinner inte i fatt ändå dessvärre. Men men nu är det fredagskväll och ledig helg det ska njutas. 
Nog tjötat om arbete, man kan ju inte jobba jämt. När jag kom hem var det meningen att jag skulle iväg och hämta 4hjuling men blev inte så utan istället körde jag igång med stallet direkt. Var ut 15.00 ca och har fixat stall och rensat upp i sadelkammaren lite, det såg ut som en bomb slått ner. 
 
Figaro fick tömköras lite hårdare idag, mycket ställa böja, små volter och han jobbade på riktigt bra och avslappnat. Avslutade med skritt runda på vägen och en bit ut på en åker för han tyckte att vi skulle vända hemåt, så blev lite sidvärts och glada skutt. Men skötte sig igen när vi vände hemåt efter ett tag. 
Han har dessutom fått boots nu som han har i hagen runt om för att han inte ska trampa av sig skorna. Men jag hörde så fort jag fick på boots även i ridningen att han verkligen behövde det bak då han stryker extremt. 
Jag är egentligen inget fan av skydd i hagen men detta verkar ju funka så då kanske skorna får sitta på ett par dagar extra. 
 
Trixi har vilodag idag och ska imorgon tömköras :) 
 
 
 
Ska pinna ut och ta in pållarna strax sedan blir det fredagsmys och tidig kväll i säng för imorgon blir det stan. 
 
Ha en fin kväll :) 
2017-09-28
20:25:16

En fruktansvärt lång dag!

oj vart ska jag börja, denna dagen har varit extremt lång. 
Började som vanligt med att gå upp kl5.00 och fodra hästar och fixa ordning mig för jobbet. Jobbade fram till 11 så åkte hem o lunchade innan det var dags för vedkastning. Köpt 10 kubik av grannen så nu borde vi klara oss hela vintern och nästkommande. 
När det var klart så var det longering för figge som gällde och han var riktigt busig, han fick fnatt och drog iväg, riktigt busig men det är kul att det är krut i gammelgubben. Som grädde på moset så drog han så dant så det knäckte till i hela ryggen så ska bli spännande att se om jag kan komma ur sängen imorgon. 
Men Figaro var riktigt fin och avslappnad och frustade nöjt på slutet. 
 
Trixi fick löslongeras och det var fart i henne med, hon busade och for, glad att jag inte satt på där. Det kunde blivit värre än ryggont. 
Nu ska jag sätta mig och äta men här kommer ett gäng med bilder på mina fina! 
Vill bara säga att jag är så glad att ha Figaro här som sällskap till Trixi, Han är en perfekt häst för mig!