trixiotess.blogg.se

2018-05-26
20:44:20

Trötta dagar

Den senaste tiden så har jag känt mig riktigt trött och sliten. Dagarna går i inrutade mönster och ingenting sticker ut över det vanliga. 
 
Hästarna fick komma in och sova inne häromnatten vilket var uppskattat att få komma bort från alla kryp och insekter. De var pigga och glada på morgonen och redo för att gå ut igen. 
Man blir trött av att sova ute. 
Trixi rids ofta men nu är det inte så roligt att rida ut längre för det är många monster nere i näs, mycket lugnare och skönare innan turistsäsongen drar igång och inte alls så mycket att titta på.  
Men jag tror att honom har blivit utbytt, hon är mycket mer samarbetsvillig i det senaste. 
Figge är under igångsättning och om några veckor kommer massören ut för en genomgång av båda pållarna. 
Behöver ha lite tips och råd för att bygga upp Trixi som saknar rygg och rump muskler. Tycker hon borde va lika fin där som halsmuskulaturen. men icke! 
Om inte annat skönt för hästarna att få en ordentlig genomgång. Figge kommer nog uppskatta det men även Trixi. 
Nu ska jag inte tråka ut er med massa text utan här kommer bilder från de senaste! 
 
 
2018-05-21
08:17:39

Mycket att göra!

Nu har det varit sådär fruktansvärt varmt igen. Jag vill ha ju ha vår inte högsommar värme. Iallafall inte än, för jag smälter sakta bort. 
 
Igår rensades det ogräs på hela uteplatsen vilket var ju en heldagsarbete. Skurade även bordet att ha ute med gysingesåpa och ska jag vara ärlig så vet i fasen om det var så tjusigt och fancy som det sägs, Jag tror att bordet har gjort sitt faktiskt. Men det får hänga med ett tag till. 
 
På kvällen badades Figge med sitt schampoo och vi va väl allt annat än överens, men jag förstår honom, det är ju iskallt vatten så det var väl ingen höjdare men nu är det gjort och han fick avsluta med att mumsa gräs i trädgården. 
Han fick inget kliskydd igår utan får han idag probolja i manen och svansen samt BB/hästsalva, han fick ett biltema flugtäcke och de täckena är ju under all kritik, värdelös passform och bara glider, så sitter och kikar på ett nytt Buzz-off bucas. Det vi har är såna hål i så ska laga det värsta och använda det som reserv täcke. 
 
Trixi trimmades lite i paddocken igår men jag har inte all ork och styrka kvar för att orka hålla ihop henne, men hon är pigg som attans nu. Hon är lite upp i det blå ibland, men vi fortsätter våra framridningar och avskrittningar i skogen, det blir ju iaf 10-20 min från banan. 
Vill inte utsätta oss för alldeles för mycket ner till borgen, en vacker dag är det något som hon blir skiträdd för och då åker jag säkert av. Igår var det liksom min nya blomkruka som inte gick att gå förbi... 
Så de får bli promenader runt Näs, snart börjar ju liksom den ritkiga turistsäsongen med att tåget kommer med och det är jag inte fullt så sugen på att möta faktiskt. Inte remmalag heller för den delen. :P Tur man bor på söder då liksom! 
 
Här kommer 2 öronbilder på fröken T :) 
 
 
2018-05-19
08:08:41

En vecka senare

Så nu är jag på både fötter och banan igen. Har legat sjuk i halsfluss denna veckan och det har varit allt annat än roligt. Fy tusan för att inte kunna svälja eller äta eller något. Har precis nu igår kunnat börja äta igen vilket är hur skönt som helst. Levt på nyponsoppa typ ett halvt glas om dagen. Det har ju inte varit någon höjdare men 3dje dagen på pencillin kuren och jag kände mig bättre. Även om jag är lite trött och matt i kroppen så går det ändå framåt. 
 
Hästarna har ju blivit lidande men har löst det rätt så relativt för Trixi iaf, Figge ska jag ta tag i idag. Han ska få sig ett bad med sitt Prob schampoo och smörjas in därefter med Prob Olja och imorgon kör vi på med BB/hästsalva krämen. 
Tänkte även att jag ska longera honom idag för att komma igång med muskulaturen igen. 
Red Trixi igår och jag vet inte vem som egentligen var gladast jag eller hon.. :P Travade lite i paddocken men red ganska snabbt ut igen då det är roligare. 
Ska rida henne en sväng idag med. 
 
Men nu ska jag gå ut och städa ur utetoaletten. 
 
 
Bjuder på 2 gamla bilder på pållarna. <3