trixiotess.blogg.se

2016-03-31
09:31:57

Nytt träns

Skrev på ett träns för länge sedan att jag var intresserad av att köpa. då tyvärr hann det en annan tjej före men i förrgår hörde hon av sig och sa att deras affär ej hade blivit av så då stod jag näst på kö att vilja köpa det. Så förhoppningsvis så kommer det idag :) 
 
Det är en kopia av micklem, jag har sneglat på micklem länge men dels så kostar dom alldeles för mycket för min plånbok så har backat pga av det och sen är dom ju faktiskt extremt fula. Men jag har hört att dom ska vara himla bra och att de flesta hästarna trivs på det. 
 
Hur är eran erfarenhet av micklem? 
 
Jag rider just nu på pullar-träns vilket jag tycker hon fungerar bra på och hon trivs rätt bra på det. Men jag tänker att varation är bra?! 
 
Så jag vill höra era åsikter nu kring micklem.. Bomba gärna! 
2016-03-30
08:07:12

Välförtjänt vilodag

Eftersom Trixi gick så jäkla bra häromdagen så fick honn en vilodag igår, om det var bra eller dålig det visar sig idag när jag ska rida. Hon har ju en tendens att bli lite knäpp å överladdad av vila. Men hon gick som en dröm i förrgår. Så hon kanske behövde fundera på vad hon gjorde så bra och landa i det lite. 
 
Igår var jag alltså upp och mockade, fixade maten och sedan satt jag i paddocken som moraliskt stöd åt Anna när hon tränade Polly. Jag tror det gick rätt så bra ändå, jag är inte så haj på western så kan inte riktigt erkänna när det är bra eller inte. Men hon såg avslappand ut en stund iaf :) 
 
Idag får vi se vad vädret bestämmer sig för, skulle gärna vilja hoppa henne lite ute men är inte så sugen på att göra det i regn :) 
Hoppas att vädret är på vår sida i helgen så Jenny kan fotografera mig och Trixi, jag tänkte fixa till oss med knoppar, vitt schabrak och vita lindor för att få lite snygga bilder. Alltid kul och nu framförallt när bakgrunden är betydligt snyggare med sjöutsikt än massa fula ekar eller hus.. 
Bättre underlag i paddock med för att inte glömma det! 
 
Kan nog helt ärligt erkänna att varken jag eller Trixi saknar haraldsgården inte vad det gäller våran träning iallafall uppe på Erstad finns det så mycket andra möjligheter än haraldsgården. eftersom vi egentligen inte hade någon paddock där så gick det inte att träna på samma sätt pga underlaget, lera, halt som tusan, gällde nästan att vara broddad året runt. Jag snackar absolut inte skit om haraldsgården, kanonstall var det och framförallt när jag hade Gabbi där jag inte behövde en ridbana... så nära till skogen och de var ju d enda jag krävde då men med Trixi så kräver vi träning. Och med paddock med bra underlag, lagom stor, och ridhus. Hindermatrial , ja det är som att leva en dröm. 
Bra villkor med stallet. Och ja jag kan nog säga att  vi trivs båda 2 :) Det är det som är det viktiga! 
2016-03-29
08:13:10

Hej träningvärk

Fick ett par smarta tips av Anna igår. Jobbade mycket med dom igår o heja mig vad det känner i ljumskar,magmuskler och ryggen. Borde ju betyda att jag gjorde något bra. 
Jobbade mycket 8-volter och galoppen både på rakt och böjt spår. Hon jobbade riktigt bra men kände att hon blev trött till slut. Avslutade med en skrittrunda runt halva Erstad i sällskap av Anna och Polly :) 
Jenny filmade lite igår men den filmen blev sådär så tog en screenshot från den bara och den kommer här. 
 
Just där så gick hon väldigt bra. Tycker nog att hon ser riktigt fin ut. 
 
Idag tror jag att vi ska mjuka upp oss med lite gymnastik hoppning om vädret tillåter :)