trixiotess.blogg.se

2018-12-12
06:32:18

Vilda skitiga hästar

Det här är den värsta årstiden alltså på så många sätt att jag verkligen längtar till minusgrader och vinter. Hagarna är leriga och benen på hästarna är smutsiga som attans, speciellt på Babsan. Funderar om det är värt att klippa benen på henne för att få bort all smuts, det är ju lättare om hon är kort hårig.. 
Allt blir lättare vid minusgrader helt enkelt. 
 
Igår red jag Trixi efter jobbet, och så mycket spöken har det aldrig varit i paddocken. Hon stod mest på 2 ben och hoppade fram. Rätt jobbigt att hon har så mycket energi, var kommer den ifrån liksom? 
 
Idag ska vi jobba med bommar och stärka upp rygg och bakdel. Träning träning!! 
 
 
2018-12-09
08:14:48

Häst uppdatering

Trixi har hostat rätt friskt de senaste dagarna. Vilket inte alls är kul men det tillhör också vanligheterna vid fuktigt väder. Så för mig får det gärna slå om och bli kallt, även om jag fryser som skam så för det med sig många fördelar i hästägandet. 
Ensilagen håller sig bättre och hästen håller sig frisk. 
Jag köpte något som ska hjälpa luftvägarna lite granna men hon är ju inte kanon förtjust i det så går inte att lura i henne det på morgonen.. Men kvällen går bra så det får väl va så. 
Hon rids även om hon hostar (veterinärens order) Bättre att hålla igång henne så hon får hosta ur sig än att hon står och blir sämre. Så igår reds hon på åkern. Kändes redan när jag hade satt upp att hon var laddad och tro mig det var hon, jag hängde löst ett par ggr när hon fick för sig att det var spöken i skogen och vände och drog åt andra hållet, Man är inte alltid beredd! 
 
Babsan lunkar på. Promeneras mesta dels nu. Igår var vi i skogen och lyfte på fötterna över stock och sten. Idag ska vi gå en promenad runt Asby :) 
 
 
2018-12-04
18:19:12

Dagarna rullar på

Livet på landet rullar på, jag jobbar, rider och pysslar med Babsan. 
 
I det senaste så har Babsan blivit longerad, promenerat, tömkörts och sprungit lös i paddocken ( ja hon rymde ur paddocken också) Men lätt att fånga in så det gick fint, måste shettis säkra paddocken med. 
Trixi har vilat, longerats, ridits, och sprungit lös i paddocken vilket verkligen är uppskattat. Det får vi ta för vana att göra någon dag i veckan. 
Men bilder är roligare än massa text