trixiotess.blogg.se

2017-11-30
07:57:37

Galopp på åker och stadsresa :)

Igår hade jag en effektiv dag må jag allt säga. Fixade stall och hästarna på morgonen. :) Figge joggade o Trixi fick räjsa på åkern, det var kul att få galoppera lång sträcka lite sluttande uppåt, det blev dock tungt i slutet och tur var väl det för annars hade jag inte fått stopp på henne. 
Sen på em åkte jag in till stan dels för att uträtta sånt man behöver plus att jag köpte lite julklappar, hästarna fick foder och tillskott så jag klarar mig åtminstone över julen.
Till mig köpte nya skor att ha till vardags samt tofflor då jag fryser konstant, köpte även underställ 2 st så jag slipper frysa så dant ute. 
Det är kallt att rida, benen är som istappar. 
Köpte ett par stövlar och sedan några mocka skor liknade ridskor och då ett par  vanliga innetofflor. 
Det var skönt att komma iväg och se något annat och gå o strosa lite på stan ändå. 
Ludde fick oxå julklapp fast en tidig, 3 bjällerbollar som han fullkomligt älskar, jag älskar dock inte dom på natten då han gärna vill att jag ska kasta dom åt honom, var inte så pigg på det klo 2,3 och 4 imorse.... Stackars kisse som inte får leka med sina bollar på natten. 
Puffe fick resterande av leksakerna som var i förpackningarna, lite möss och glitter bollar, han blev glad för dom med. Men han sover ju på nätterna och är inte så hödljudd som den andra. 
Var även på hööks igår och provsatt thorowgood t8 hoppsadeln och det lutar åt att jag investerar i en sådan till uteritter och hoppning istället för en allround, då hoppsadeln ger bättre stöd åt det jag söker. :) Så mina första hoppsadel i livet då? Kanon ju och super skön att sitta i också! 
 
Nu ska jag ta ut hästarna, äta lite frulle och sedan sätta igång dagen, hästarna ska motioneras och sedan sätta upp lite belysning ute samt städa och köra ved :) vad gör ni på era lediga dagar liksom?! 
Tur jag jobbar helgen :D 
 
 
 
Pigg och glad Trixi på en stubbåker :) 
2017-11-28
06:55:10

Figaro!

Förra veckan hade Figge lite ledigt ifrån ridning och vi sysselsatte oss med enbart markträning i form av löshoppning, longering och tömkörning varvat med promenader. 
Han fick ha ledigt just för att jag jobbade så mycket och ibland kan jag tycka att de behöver vara lediga ifrån ridning en längre period. 
 
Men nu är vi på gång igen och började igår med 30 min skritt arbete med några trav inslag för att det inte skulle bli långtråkigt. Han skötte sig hyffsat bra men sen är han ju rätt pigg med och tyckte det var kul att jag satte upp igen :) 
 
Nu ska jag göra veckoschema för honom. 
 
Men först åker jag och jobbar sista dagen innan jag är ledig 2 dagar. och det ska bli oerhört skänt för nu är jag bra trött må jag säga :) Ha en bra dag alla 
2017-11-26
06:46:46

Wow effekten!

Nu har jag snart ägt Trixi i 4 år, under dessa 4 år har det varit lite bergodalbana kan man säga. 
Ibland har jag undrat vad jag har gett mig in på för att hon har varit så himla dryg och bråkig att ha och göra med. I våras fick hon fång och ett tag där kändes det rent ut sagt förjävligt, hon mådde dåligt av att stå i sin utebox och jag mådde dåligt att se henne må dåligt. Bättre blev det med tiden och jag satte igång henne sedan fick hon kolik i höstas och de tog ju ett tag innan det blev helt bra, hon kändes hängig länge. 
 
Men nu verkar vi vara på banan igen och hon känns bättre än någonsin. Hon har en stabil foderstat och äter bra, motioneras på ett eller annat sätt dagligen. Hon är inte heller så tjock men saknar givetvis muskler men som vi är på G att jobba upp igen och vi har fått någon "ny" kontakt eller hur man ska förklara det. Hon känns helt förändrat! 
 
Tidigare har jag inte kommit från gården för uteritter, i paddocken har hon mest surat för skänkeln och sparkat eller stått på bakbenen. 
Idag känns det som en positiv och glad häst som det går att göra det mesta med. 
 
Med det här vill jag bara säga att det är helt jävla underbart!! Vi får hoppas att det fortsätter så :) 
 
 
 
Man kan inte säga annat än att hon är världens bästa trixi :) Nu håller vi tummarna att vi inte insjuknar mer och så hoppas vi på massor med snö så vi kan plocka av munkorgen!