trixiotess.blogg.se

2017-05-31
09:03:29

Hästarnas beteende är facinerande

Att ha två hästar som går på bete, har en relativt stor hage att röra sig. Och så en då som står i sjukhage vid paddocken. Att se de övriga två hur dom beter sig kring Trixi är rätt roligt att se. Av dygnets 24 timmar så spenderar dom åtminstone 12 timmar med att stå vid Trixi, de turas om att stå med henne. Även om dom är och äter så är dom alltid så pass när henne så att hon ser dom. Ropar hon efter dom så kommer dom. 
Idag blev Girl rädd för något ut vid vägen och Bosse stod vid Trixi, då kommer genast Bosse till undsättning och ser till Girl och kikar på vad det var som skrämde Girl. 
 
Trixis historia blir betydligt bättre dag för dag (pepper peppar ta i trä) hon är mer pigg och vaken så det känns ju som att det går åt rätt håll. Benen är inte svullna längre plus att det är ingen märkvärdig puls i frambenen. 
Läser mycket om just fång nu och som folk beskriver det så behöver det inte vara gräset som utlöst det utan kan även fås av avmaskningsmedel och vaccination och det är något som gjorts nyligen. Kanske ska strunta i vaccinet. Många frågor i mitt huvud om vad det faktiskt är. 
I vilket fall så är det extremt jobbigt att se det bästa jag har stå i en liten ruta och inte må bra och få vara häst. 
 
 
2017-05-30
09:13:40

Det har hänt en del sedan sist..

Jag kommer inte skriva ut exakt vad som hänt den senaste tiden, det som är viktigast nu är att Trixi blir bra. Sen allt där i mellan vill jag inte skriva om här. 
Tänkte istället att ni ska få bilder på den senaste veckan i en blandad kompott :) Hoppas att ni förstår! 
 
 
Jag återkommer när läget är lite bättre :) 
2017-05-24
08:59:15

Stadshäng och pollenallergi

Igår åkte jag in till Jönköping och det blev ett besök på både Charlies och Hööks. Skulle shoppa ridbyxor då mina har gett sig. Hittade ett par oskodda på charlies för 400kr. Mjuka och sköna och inte alls så varma. Skönt nu under sommaren. 
Hittade även ett par på hööks med silikon skoning så jäkla skönt. Man sitter ju sjukt bra med det. Gillar det skarpt. Dom låg på 500 kr ca. O sen blev det även flugspray och bokstäver till paddocken. Som kanske inte blåser bort eller att färgen försvinner. :) 
 
Tanken var hoppning med min pålle igår men hon började hosta något fruktansvärt och  nu är det mycket pollen i luften... Gillar inte hennes allergi mot allt alls. Det är jobbigt faktiskt. 
 
Nu blir det lugn dag idag med skritt mot skogen och börja göra något med Bo :) 
 
Innan jag börjar med något ska jag fixa ordning bilder som jag tog på Jenny för ett tag sedan :)