trixiotess.blogg.se

2018-03-31
06:12:54

Ledig långfredag

Hade en ledig dag igår vilket är välbehövligt när man ska jobba helgen. Idag kör  vi delad tur. Laddad till tusen! Dock sliten och trött... men det går väl över klockan är ju faktiskt bara 6.00. 
 
Trixi fick ett ordentligt dressyrpass igår med fokus på galoppen. Eftersom jag inte har varit i paddocken med henne sedan i höstas så kändes den nästa lite trång, men vi får jobba mer där och lägga upp ett bättre träningsschema. I  vilket fall som helst så tränade vi att korta galoppen på en pytteliten volt. Sedan gick vi ut och tog diagonalen och fortsatte i förväng kortsidan tills vi tog nästa diagonal och tillbaka ut i rätt varv. Riktigt duktig var hon och avslutade med jogg halv långa tyglar för att skjuta upp ryggen och slappna av. Hon fick avsluta med att skritta av i skogen. 
Nu är det dessutom vår och lite extra roligt att piffa upp i alla färgerna, så igår var vi lila. Vilket jag tycker att hon passar riktigt bra i. :) 
 
 
Benlindor och schabraket är från hööks, pannbandet är med bling plus lila stenar är ifrån Strömbergs gård. 
 
 
Figge fick också röra sig lite fast igår kväll och då fick han testa longeringshjälpen. Jag tycker faktiskt att den är rikitig bra och dessutom smidig. Han hade fokus på att skritta på i en bra takt vid uppvärmningen samt mycket trav för att mjukas upp. Han pass avslutades med att gå vägen fram och tillbaka. 
Duktigt var han också.
 
 
2018-03-28
06:17:26

Longeringshjälp

Igår reds Trixi först stora rundan i skogen och vi stötte inte på så mycket annat än harar som var roliga att titta på, Vi tog en annan väg dessutom som är lite mer stockar att kliva över och träd där man måste kunna vända smidigt för annars krockar man med nästa träd. Det är väldigt nyttigt. Sen blev det ut på åkern ett varv men där går inte att rida längre för nu sjunker man. Så blev tillbaka in i skogen och trava runt där lite kring träden och över några små diken. Så passet igår blev inte riktigt som planerat. 
Idag får vi försöka ta oss över diket och rida på J's åker istället. Där gör det ju inget om vi trampar upp. 
 
Figge longerades enklare jogging och ska få longeras idag med då jag har köpt något som kallas för longeringshjälpen. Ska bli kul och se om det är något att ha. Denna veckan ska han få varva med longering och lösgalopper så vi får upp konditionen och kan börja rida ordentligt. Plus spikmattan och back on track. Dags att ta tag i dököttet och komma igång. Sedan ska han ridas och först och främst ut rakt fram och gärna över stock och sten han med. 
 
Men först börjar jag med utsläpp och sen jobba mellan 7-13 
 
Bilder på stjärnorna igår! 
 
 
2018-03-27
07:52:21

En dag i stan

Det är himla fiffigt det här bonus sytemet på hööks. Igår köpte jag ett täcke till Figge som egentligen skulle gått på 499 men eftersom jag hade 150 kr i bonus blev det bara 349kr, perfekt liksom! Han fick ett tunnare utetäcke som förhoppningsvis håller regnet på utsidan och inte läcker igenom. Och så va de fäste för halsdel så de är ju perfekt. 
Figge fick också sitt tillskott perfect gentlemen, vilket fungerar super då han inte visar några större tecken på att vara hingstig. 
Trixi fick ingenting faktiskt, vi har så vi överlever även den värsta orkanen. 
Jag däremot köpte ett par ridbyxor som jag kikat på tidigare helskodda med silikon grip. Älskar det! Hur sköna och bekväma som helst. De jag köpte igår var lite låga i midjan men hade inte chashen för att köpa några med högre midja, Inte så sugen att lägga 1600-2500 kr på ett par ridbyxor, framför allt inte när jag mest rider i skogen :) 
 
Idag blir det till att fixa pållarna innan jag börjar arbeta 15.30 :)