trixiotess.blogg.se

2018-02-27
07:04:07

Lite blogg torka

Nu så är jag tillbaka igen och tänkte berätta om de senaste dagarna. Hovis var ju här i Fredags och helgen jobbade jag men i min delade tur så red jag Trixi. Skrittade först ut som vanligt i skogen och sedan tänkte jag jogga lite på åkern men Trixi hade andra planer, hon tyckte att istället för att springa fint kan man ta tillfället i akt och rejsa, det blev full fart med bockning, kasta sig åt sidan och låtsas som att de var världen största monster i skogen och kasta med huvudet. Bromsen var helt ur funktion och jag trodde nästan jag skulle åka av för helvete vad det gick. Lyckades få håll på henne efter en stund men jädrar vad kul hon tyckte att det var. 
I Söndags fick de springa löst i paddocken för att jag såg att de var busiga i hagen och tänkte att de skulle få busa av sig men icke då, det var ju inte alls lika roligt att få springa löst i paddocken. Figaro stod i mitten med mig och tittade på när Trixi sprang på en volt runt oss. Men även Figge fick jogga runt lite inga större bockspårng men han tyckte nog att det var rätt roligt ändå. 
Igår (måndag) så trimmades Trixi på åkern och wow vilket häst. Bromsen var lite sisådär med den fungerade men kärvade ibland när hon blev lite laddad. Men riktigt härlig flow i traven och jobbade på fint med ryggen. 
 
Igår fyllde jag även år så tack för alla grattis hälsningar! 
 
Och idag har jag planen att åka in till Jönköping men det blåser storm och ska tydligen snöa, dock så har jag inga alternativ denna veckan så jag får snällt ge mig ut i stormen. Men får köra försiktigt. Ska investera i en termobar tror hästarna behöver en sådan. Vattnet fryser ju lixom och det är 20 cm tjock i inom en timma. Mindre kul sen blir det hästfoder och kanske ett par nya ridbyxor om jag hittar några som passar mig. Har kikat lite på charlies. Får se om jag finner något.
 
Köpte även ett Ps of Sweden flying change revolution begagnat och fick hem det igår. Visst är det snyggt? Lackad nosgrimma, älskar't. Dock är jag lite så där när det inte var valbara vaggor men det verkade funka ändå på Trixi. Men får se i längden vad hon säger.  
 
 
2018-02-24
15:14:12

Äntligen uppe igen!

Idag var det äntligen dags efter en veckas ryttarledighet för Trixi att bli riden och vilket krafft och energin var på topp! Vi började med att skritta fram i skogen och sedan var det åkern som gällde. Trav fanns inte på kartan för henne det blev snarare fullt ös medvetslös och det känns bra att vara på banan igen. 
Figaro ömmade lite i hagen idag så han får va till imorgon och då ska han promeneras och longeras i jogg och Trixi ska få göra av med mera energi :) 
Här kommer lite bilder på henne :) 
 
 
Jag vet att bakskyddet är snurrat på övre bilden men de blir så ibland när det är för mycket fart i tassarna :) 
2018-02-23
07:32:28

Dags att planera!

Jag är den personen som har lite svårt för spontana saker då jag har så mycket runt omkring mig som gör att det inte riktigt funkar. Så vitsen med det här inlägget är mest för mig själv så att jag kan gå tillbaka och kolla hur mina planer är tänkta. 
Planerna siktar ju givetvis in sig på hästarna och deras scheman för kommande månader. Ska bara få in det på en rutin. 
Som ni alla vet så har Trixi tappat en sko och varit varm och svullen i de benet från och till den senaste veckan så därför har hon promenerats för hand men idag kommer ju hovis och det blir ändringar på de planerna. Dock tror jag absolut att det var skönt för henne att ha en ryttarfri vecka men nu är det dags att bygga muskler. 
Hon kommer börjas skritta och travas främst på åkern eller skogen för att stärka sig mer i kroppen och få upp en överlinje då vi saknar den och jag ser på vissa bilder att hon ser inte riktigt rolig ut men vad göra den kommer ju inte över en natt. 
Även om hon rids i princip dagligen så kommer hon få ha 2 dagar i veckan ryttarfria just för att kunna träna upp sig utan mig på och då i form av longering/tömkörning eller löshoppning. Ska även försöka att lägga in cavaletti 2 dagar i veckan och kanske en av dagarna hoppning beroende på underlag. 
 
Figaro som också ska få nya dojor blir lite ömfotad just efter skoning och han har dessutom gått på halvfart nu ett tag ska börja med att promeneras längre rundor och ut i skogen för att kliva över stockar och stenar för att också arbeta upp ryggmuskler. Han är rätt fin i kroppen för att vara 24 år och ganska glad och pigg. Något sur på morgonkvisten men han är väl morgontrött. :) 
Han kommer även sedan att skrittas och travas med mycket cavaletti och även han få ryttarfria dagar. Ska skriva upp mitt schema sedan i stallet och sen får man väl ändra lite beroende på hur jag jobbar. Cavaletti på åkern i mörker funkar ju inte liksom. Inte ens med pannlampa. 
Fördelen vi har nu är ju att det faktiskt är ljust till ca 18.00 så vi går ju helt klart åt rätt håll. 
 
Men nu ska jag inta mig lite frukost och sedan fixa i stallet tills att hovis kommer, han vill gärna ha värme i stallet och det är väl lättare sagt än gjort då de blåser i princip rakt igenom, men vi ska se  vad jag kan åstakomma. :) 
Här kommer 2 gamla bilder på mina stjärnor och snart är vi där igen!