trixiotess.blogg.se

2018-11-26
20:49:17

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Denna helgen hade jag 3 lediga dagar, nästan 4. Skulle börja halv 4 imorgon em men idag när jag fördriver tiden medans jag väntade på båten så ringde chefen och frågade om jag kunde jobba ikväll istället för imorgon och jag är ju personen som är sämst på att säga nej så det är ju klart att jag kunde, sagt å gjort. tog 14.10 båten hem och bara fixade det sista i stallet innan jag drog iväg till jobbet. Så hästarna fick en vilodag idag och vi kör imorgon istället.  Jag är ju faktiskt ledig imorgon :D 
 
Men idag då var jag i Jönköping en sväng, va in på en del ställen och fixade lite julklappar och även en julklapp till mig själv. Köpte mig en parkas på Hööks, den är lång och tjock, går ner till knäna å det kan ju jag behöva som fryser så. 
Imorgon blir premiären och rida i den får vi hoppas att jag håller mig varm. 
Babsan fick också ett nytt stalltäcke, lite tjockare modell så hon inte fryser. 
 
 
2018-11-25
20:45:46

Finaste hästarna

Miljöträning stod på schemat idag. Med lite blandad bana, snören som hängde ner, presseningar som låg på marken och även som de blev inklädda i, stå i mellan 2 bommar medans jag rullade ett däck runt benen på dom. 
Dom tog det med ro. Trixi är ju mer stabil må jag säga. Tänk att min hispiga hopphäst har blivit så lugn. 
Babsan tyckte att det var lite läskigt med saker som hängde ner och fladdrade men hon gick igenom efter lite övertalning. 
 
 
Trixi har även börjat använda Back on track stallbandage nu varje natt då hon är så extrem kall om benen och det känns som att det är dålig blodcirklation så nu testar vi med BoT framöver. :) 
2018-11-21
08:25:07

Kyligare dagar

Nu börjar vi verkligen gå emot vinter och det är kallt nästintill konstant. Jag är inte något fan av kyla eftersom jag fryser konstant och verkar inte hitta rätt kläder utan är kall ändå. Köpte förra året ett par fleecefodrade ridbyxor men inte fan hjälper det. Börjar lessna på att frysa och vintern har inte ens börjat. ;) 
 
Men hästarna iaf går bra, Babsan går lite varannan dag. Jenny och Isa har varit här i helgen så då red Isa några varv på Babsan och de verkade väldigt nöjda med det båda 2. Babsan longerades igår och tränade på start och stopp, lyssna bra på mina signaler. Avslutade med att parkera henne och gå runt henne utan att hon backade eller följde efter mig. Så idag ska vi prova på tömkörning så vi börjar sakta med inkörning av henne. 
 
Trixi lullar på med varierad träning. Vi har hoppat, dressyrat och rider ut. Idag ska de bli galopp intervaller. 
 
Här kommer lite bilder på mina pållar istället.