trixiotess.blogg.se

2017-07-31
15:32:52

PW med intervall mitt i min delade tur på Annero

Här gäller det att inte ligga på latsidan om man vill uppnå några resultat. Skam till den som ger sig! 
 
Inget större fuskande i min diet, visst jag höll på att svimma på jobbet i lördagskväll, var väl inte riktigt på topp må jag säga. Allt svartnade när jag skulle sätta mig i bilen utanför min sista vårdtagare och gissningen på den är att de var sockerbrist för när jag kom in till Annero igen så tog jag 2 kakor och kände mig bättre rätt så direkt. men jag har ju oxå sagt upp allt som hade med socker att göra. 6 dagar gick det och sen var d kört. 
Tror att de handlar om att inte ge upp det helt utan kanske minska ner på det istället. 
 
Så idag har jag delad tur på Annero, jobbat 7-11 och sen 16,30-20.30 så nu i mellan har jag varit ut och gått en PW med intervall träning på det och sett ut en stig i skogen som jag tänker cykla imorgon. 
 
Trixi har fått gå ihop med Bosse nu under dagen med sin munkorg vilket fungerar väldigt bra. 
Nu har det ju dessutom gått ett par dagar så imorgon ska vi ta våran första skritt runda ihop för hand, jag tänkte att jag tar lilla rundan i skogen som är ca 15 min i en veckas tid om allt går vägen och sedan utökar vi den. Mjukt underlag är det ju sagt. Så skogen är ju mjuk och perfekt när den är så nära :) 
 
Nu ska jag beställa en grimma till betesreduceraren och sedan kallar jobbet igen :) 
 
 
2017-07-29
15:30:56

VV still going strong :)

Jo jag kan väl ärligt erkänna att lite socker abstinens har jag faktiskt haft de första dagarna med fruktansvärd huvudvärk och typ skakat.. Härlig känsla! Men nu börjar det lugna sig och jag har lagat ett par måltider av VV.s recept och de är ju över förväntan smaskigt. Gjorde något taco liknande igår som var galet gott. :) 
Och tränar gör jag med i form av cykel och promenader. Idag cyklade jag runt stigby och de var uppför hela rundan mer eller mindre.... och motvind och segt uppför på hemväg, härligt!! Dessutom började regna o hellre det än gassande sol må ja säga. 
6,3 km blev det idag... Imorgon blir de samma runda fast att gå i stället :) 
 
Trixi har fått vara ute med Bo nu i 2 dagar med sin munkorg och det går bra, hon har fått in snitsen på det och kan även dricka med den så perfekt, dessutom har hon itne plockat av den än vilket jag trodde, hon brukar alltid ta av sig grimman :D Så kan ju även hända med denna lixom. 
Idag har de sprungit som stollar oxå så motion får hon med. Ska låta de gå ett par dagar och sen blir det ut och skritta för hand i en månadstid. 
Även om jag tycker att den här fånghistorien har varit seg och långsam så är jag glad att det ändå bara var 8 veckor på box. Hon har varit rätt odräglig att hantera ändå. Men nu börjar vi smått med promenader på mjukt underlag i någon månad sucsessivt öka tiden på denna månaden och vi håller tummarna att hon inte får något återfall.
 
Nu får det vara färdig uppdaterat för jag måste åka och jobba klart min delade tur... :) 
Ha en fin dag mina vänner och andra läsare :) 
 
 
2017-07-28
07:41:28

Hovslagarbesök och speedshopping!

Igår var det först kaos på jobbet, det blir alltid lite hysteriskt när saker inte blir som det är tänkt, men jag är ju inte den som är den så de är ju bara att gilla läget. Men det löste sig till slut så de var ju chill. 
Sen var det bestämt att hovis skulle komma till både Trixi och Bonux så Pernilla och Alina fick agera hovslagarvakt tills jag hade jobbat klart och självklart så drog det ut på tiden lite.. Men Trixi blev friskförklarad och får gå ut med kompisen igen. 
Att sko Bo var ett helt projekt, Han var ju inte direkt smidig skulle jag väl inte säga. Varmskodd blev även han och de gick bra men så bökig han var, nu blir det att sätta igång odjuret lite annars kanske han inte får komma hem... 

Jag vågade inte riktigt släppa ut Trixi direkt med Bo utan betesreducerare, så under natten fick hon gå i påaddocken och får nog göra det natte tid ett tag för att vänja in sig med greenguard plus att få av den för att inte få skav. Och sedan äta hö på natten. 
Nu håller vi alla tummar och tår vi har att detta fungerar och att det går smärtfritt att sätta igång henne både för henne och för mig. 
Jag kan ju säga med erfarenhet att det inte alltid är smärtfritt att rida den damen. :D 
 
Så som sagt blev ju en stadstripp med för egentligen mat och betesreducerare men av någon konstig anledning när man går in på hööks så kommer man alltid ut med något mer än de man egentligen skulle ha. 
Det var lite rea så kom ut med ett ländtäcke i ull som jag har spanat in länge och nu var det dags tyckte jag. Har bara skritttäcken och har alltid velat ha ett ländtäcke, vet ej varför men så var det och rea med så, fick även med hem ett slowfeednät och nosludd till reduceraren så vi inte får skav. 
Var sedan en sväng på stadium outlet och där blev de shopping som jag aldrig trodde om mig själv, träningsbyxor och en tröja plus skor då mina kära skor fått lite lufthål... 
rusta och granngården och willys med, all denna shopping på 1.20 min :) Effektiv som tusan! 
 
Idag ska jag börja riva ner sakta sjukhagen och se om jag kan flytta den så vi åtminstone har en stående, det känns som att det kan vara bra. 
Ska bara komma på ett smart ställe :) Sedan blir det att försöka slå ner stolp så jag kan göra en gång till paddocken istället så man slipper gå in i hagen för att komma dit.
Men först frukost och försöka mig på att få på en greenguard :) Kommer många uppdateringar på min insta om Trixi så följ mig där om ni vill veta hur det går för oss :) (tossetess)