trixiotess.blogg.se

2018-01-27
07:47:26

Känslan av vår!

Igår var det plus 5 grader, solsken och vår i luften det är ju helt underbart så här i slutet av Januari. Trixi och jag passade på att rida runt Asby. Trixi var pigg och glad, gillar verkligen att komma ut! 
Det blev inte en sån lång runda men tidsmässigt så landar vi på 45 min blandat skritt och trav så det är ju rätt lagom. Det är rätt skönt så här på vintern då trafiken är obefintlig ner på Söder, värre blir det till sommaren då det är mycket,bilar tåg och cyklister. Då får vi hålla oss ifrån stora vägen. 
Men det var en glad fröken och jag hade lite svårt att hålla mig kvar i traven då steget blev extremt luftigt! 
 
Igår kväll passade jag även på att göra lufthål på dom modell större. Det är ju fantastiskt vilka snälla hästar det är att klippa. Figge som ska va lite knivig att klippa nära öronen och så stod som ett ljus. Trixi tycker att det är skönt att bli av med pälsen så inga problem att klippa vid öron eller ansikte. 
 
Nu dags att göra ordning så att vi kommer med båten 13.30 :) 
Bilder ifrån igår! 
 
 
2018-01-26
07:02:00

Den här känslan....

 
......som jag har haft de senaste dagarna är inte rolig. Har känt mig trött, orkeslös och haft feber. I Onsdags tror jag att jag hade alla sjukdomar på en och samma gång. Men igår och idag känner jag mig piggare. 
Har haft ganska ont i magen och tänkte att jag ska försöka ut och röra på mig lite idag. 
 
Dels så har jag ju ett dilemma och det är ju att Trixi inte mår bra av att vila och när man själv inte mår bra så är det inte smidigt direkt. Jag har läst och förstått det som att en fånghäst ( en häst som har lättare för att få fång) inte ska vila något nämnvärt så då är det bättreatt hålla igång. Men eftersom att jag känner mig piggare så passar det ju bra. Ska skritta ut henne en sväng idag då paddocken inte tillåter att vara där eftersom den nu är en gyttjepöl. 
Låt det bli lite minusgrader istället den var så mycket bättre då.
 
Bjuder på ett gäng gamla bilder på Trixi. Dock så skulle jag vilja ta nya såna här och även några på Figaro så om någon känner sig manad till att hålla häst någon dag så är ni välkomna ner :) 
 
 
 
 
 
2018-01-23
20:17:58

Trött som skam!

Att ha en vilodag ibland är bra för vissa mindre bra för andra. Men tyvärr så är man inte mer än människa och orkar inte hålla igång 24/7 365 dagar om året. 
Så alla vet det ;) 
 
Idag var just en sån där dag där jag ångrar lite att jag sa att jag kunde "jobba" fast jag egentligen skulle varit ledig samma sak gällande fredag. Jag kanske egentligen skulle behövt den där lediga dagen, fast det är ju lätt att vara efterklok. Och eftersom att jag känner mig trött och sliten så gav det hästarna en vilodag också vilket inte är så bra för Trixi men ibland som sagt måste man vila upp sig för att komma igen. 
Imorgon tar vi nya tag. 
 
Myshästarna när de mumsar mat :)