trixiotess.blogg.se

2018-06-29
22:23:23

Mina fina hästar <3

Idag får de varsin extra stor guldstjärna!! Att massage kan verkligen göra underverk på en häst. Så till alla er som funderar på massage för er häst så kan jag verkligen rekommendera Jenny. Hon har ett lugn med hästarna som inte går att beskriva, hon är väldigt duktig på det hon gör samt att hon berättar hela tiden vad hon gör och frågar mycket om hästen. Hur den beter sig i olika situationer och så vidare. 
 
Så idag då har jag ridit dom. 
Figge reds som vanligt vilket var rekommendation ifrån Jenny. Han  var himla mjuk och fin att rida och det var kul att han dessutom verkade uppskatta det och gick med spetsade öron nästan hela passet. Vi red inte så länge, ca 25 min relativt intensivt. Och lång framskrittning samt avskrittning. Allt som allt landade vi ca på 1 timma. 
Efter passet så var det stretching som gällde och då fick jag tipset att köpa såna slickburkar för att hålla kvar dom när man strechar halsen så det blir frivilligt och att man inte ska dra med sig dom. Så himla smidigt! Figge gillade dessutom horseware med mintsmak. 
 
Trixi reds på hackamore som jag fick rekommenderat att jag skulle göra. Hon kändes däremot lite trött i kroppen och skulle ju inte gå något hårdare pass utan mest rulla på rakt fram. Hon sköter sig ju som alltid men blev lite piggare när vi kom ut i skogen och trampade på riktigt ordentligt. 
Skulle vilja ha sån slickburk till henne med men måste kika om de finns sockerfria och noll stärkelse. 
 
Imorgon jag och Trixi prova på en ny grej, men de kommer upp imorgon på el bloggo! Nu ska jag försöka sova så jag orkar jobba imorgon. Bilder på pärlorna kommer här! 
 
 
2018-06-29
08:41:05

Senaste uppdateringarna i mitt liv (långt inlägg)

Ja jag vet att jag har varit väldigt tyst på den här bloggen nu den senaste veckan. Fick lite feeling för att blogga en dag men sen föll det helt ur minnet och jag somnade säkert. ;) 
Dagarna går lite i ett kan man säga så att det är nästan svårt att hinna med allt man vill göra. 
 
den 25 Juni alltså i måndags så red jag ett helt fantastiskt dressyrpass på Trixi som verkligen dansade fram, Hur fin som helst och även vänster varvet satte vi som handen i handsken. Alltså känslan när det bara flyter på och man behöver minimala hjälper för att hästen ska förflytta sig i skänkelvikningar,öppna och slutor. Hon var super duper fin! 
När hon bjuder till och är sån då är hon värd på hennes och Figges vikt i guld tillsammans! 
Bild på stjärnan! 
 
Tänk att min lille hoppehäst kan va så fin :) 
 
Figge flyter på i sin igångsättning och han tar det med ro även om han är rätt så busig. Men det är ett plus i kanten då han är ju ändå till åren kommen och busar man då så är det inte hela världen, Jag har ju inte åkt av (än).... 
 
I Tisdags fick de promenas, Figge på åkern och Trixi och jag gick ner till sjön och badade. Det var halvkallt i vattnet men hästen gillade det. :) Helst när hon leker ubåt och kör ner halva huvudet och sen går hon då får man liksom hänga med :) Det spelar ingen roll var hon går det är bara att gilla läget och simma efter :D 
 
I Onsdags var det dags för massage för hästarna. 
Och det var en tjej från Motala som var här, hittade hennes sida efter att någon har delat en inlägg från henne, så jag har följt henne i ca 6 månader och läst massa recenssioner och sedan bestämde jag mig för att höra av mig, tänkte att hon kanske inte åkte så långt som till öa men det gjorde hon. Och det var ju tur för mig och hästarna. 
Vi kikade på deras sadlar och fick lite goda råd. 
Trixis dressyrsadel är något för svängd för henne egentligen men med fårskinnspadden så ska det kunna fungera. Allroundsadeln låg bättre utan fårskinnspadden och till den bli det den svarta padden som jag haft tidigare till dressyrsadeln. 
 
Figges sadel låg bättre utan padd fast den behöver stoppas om. Så på honom la vi på min dressyrsadel och den låg riktigt bra på honom och med den svarta padden så ska testa att rida honom i den. 
Det är rätt smidigt med en sadel till 2 hästar. :) 
Utlåntande efter massagen.
Massagen för hästarna var fokus på hals,nacke och framdelen. 
 
Trixi: Stram och stum kring manken, Ok rygg men behöver mer muskler, mer musklad höger bak, svårare för vänster, Ua i rörelse och något stel vid bakbensförflyttning. 
Beh nacke,tungbensmuskler och tungmuskler.halsmuskel,manke,rygg,lätt bak. och med laser. 
 
Figge:
Kortare höger hals, spänd i halsmuskeln, spänningar kring hals, stark kring nacke, något spänd framför bogarna. Lätt punkt tryck höger manke, mer spänd höger bak. Vevar ut med höger fram i trav, annars Ua i rörelse. 
Behandling lätt genom rygg och bak. djupt i hela framdelen med inriktning på halsen och frambensmuskulaturen. Laser infästning hals och muskelbuk. 
 
Nu ska det bli himla kul att rida hästarna och kika på eventuella förändringar. 
Trixi ska ridas på hacket några dagar och får väl passa på att ta tillfället i akt att faktiskt prova att rida henne i repgrimman, har ju tänkt på det länge. 
 
Figge ska ridas som vanligt och stretchas halsen efteråt så har köpt slickstens godis till honom med mintsmak så hoppas han gillar det :) 
 
Det här blev ett långt inlägg. 
 
Men om ni någon gång vill ge er häst en massage så rekomenderar jag verkligen Jenny.  Kika in på hennes fb sida. 
Diplomerad hästmassör M's trapezius
Jag är super nöjd och hästarna är verkligen värda det. Hon har fullt fokus på individen och är fantastiskt duktig och har ett lugn, himla härligt att se! 
 
 
 
 
 
2018-06-24
09:37:09

Då var midsommar slut!

Och lika glad är jag för det! Midsommar har faktiskt varit lugnt, själva midsommarafton var jag så trött efter 5 dagar i sträck på Annero. Det sliter mer än man tror så jag däckade faktiskt rätt tidigt i fredags men jag vaknade ju upp pigg och glad och utan huvudvärk i lördags, synd att klaga på den! 
Igår var det ju denna årliga fest i parken som jag alltid gått på innan men kände inte för det så spenderade kvällen med dom 2 jag gillar bäst. 
 
Figge fick ett jogging pass, han skötte sig riktigt bra för att ha stått ganska länge. Blev bara ett enklare skritt trav och galopp rakt fram. 
 
Trixi reds på hacket för vi behöver variation från bett i bland. Joggade även henne lättare vilket ger resultat när man inte får springa hela tiden. 
Även om hon är som en tickande bomb och har energi upp över öronen så är hon rätt fn stundtals. 
 
Dags att dra ner på energy oil och proteiner då hon börjar se spöken. Jag gillar att hon är pigg och framåt, hellre det än tvärt om. Men någon måtta kanske? 
 
Idag ska jag försöka få dit en slang i ute toalettens dusch så jag kan duscha hästarna i ljummet vatten. Figge behöver ju badas i sitt schampoo ett par ggr i månaden. Och har upplevt att Trixi har börjat klia sig lite med så hon får också bada i detta och hon smörjs med enbart Nylanders hästkräm medans figge har sitt utblandat med BB-kräm. 
 
Men först lite frukost och kaffe sen tar jag röjsågen på en promenad. :) 
 
Bilder på Figge och mig från igår. 
 
 
 
Igår var det något galet vad flugor det var och de satt i ögonen på mina stackars hästar så Figge fick sin flyway plus täcket annars hade det verkligen inte fungerat.