trixiotess.blogg.se

2018-10-23
12:16:08

Höst och storm

Jag har ju typ nu frusit konstant sedan det blev kallt, ingen höjdare direkt. Men idag drog jag på väst under jackan och pannband, nästan så att det blev för varmt. Men så mycket skönare än att verkligen frysa. Nu ska jag bara skaffa mig ett par vettigare skor som de inte blåser rakt igenom. Gäller att vara förberedd när man bor på en ö där det blåser ca 364 dagar om året. 
 
Hästarna idag fick longeras med longeringshjälpen och mycket galopp arbete. De såg rätt nöjda ut båda 2 när jag var klar. 
Fick en av skrittning runt åkern efteråt. 
Passade på att fota dom från sidan mest för att se hur de ser ut i hull osv så jag har något att jämföra med. Det kan vara rätt nyttigt ibland. 
 
 Här har vi dom: 
 
 
Har dessutom tagit bort snokremmen på figges träns och han verkar trivas rätt bra med det. 
2018-10-22
20:49:25

Jädra kallt är det

Jag är så trött på höst och kallt. Jag blir kall och motivationen tryter. Så nu vill jag ha super bra tips på hur jag ska hålla mig varm hela tiden? Efter att jag har ridit en häst är mina ben som 2 istappar och det är inte super kul, jag blir liksom aldrig varm och jag känner att underställ är alldeles förtidigt, vad ska jag ha i vinter sen när det är 25 minus grader liksom? 
 
Men även om motivationen tryter för att det är kallt så har hippson och appen ztable blivit mina bästa vänner, jag har lite slut på ideer och känns som att jag sitter och harvar på samma övningar varje dag och det blir ingen variation för hästarna. Men nu har jag börjat använda mig av appen och hippsons hemsida på ridövningar och det känns bra, även om jag bara är inne på dag 2 men man måste ju hålla humöret uppe. 
Bästa uppvärmningen är galopp 10 steg och sedan skritt 10 steg. Båda hästarna verkar också uppskatta det. 
 
Idag var Trixi svullen i fram benen men mest i höger fram och nojig som jag är så är det stenhård träning nu och jag vill inte ha tillbaka fången. Tror ju att det är de här foderbytet. Men vad ska jag göra liksom. Jag hoppas att motion och mer motion funkar. 
Inatt fick hon stå med Back on tracken på. Figge skulle också behöva det då han var helt iskall om benen idag. 
 
Nu ska jag gå och sova och hoppas på att det slutat blåsa till imorgon, för då ska jag galoppträna hästarna på åkern. 
 
 
2018-10-21
19:43:54

Mina fina hästar

Idag när jag tog in Figge och kände igenom honom så var han lite svullen i ena bakbenet, inga sår eller så, men tog ut honom på linan och kunde inte se någon hälta. När han fått travat en stund så var de svullna benet som bortblåst. Vi gick runt Näs som avslutning och tittade på robotgräsklippare, en flagga som fladdrade som attan och den super läskiga stenen i en trädgård. Han verkade gilla att komma ut och titta på massa olika saker. 
När vi kom tillbaka så var det lite pyssel som att klippa manen och fläta pannluggen. 
 
Figge 24 år :) 
 
Trixi jobbades i paddocken med lite bommar. En övning som fungerade väldigt bra i skritt och trav men galoppen blev det lite väl tajt. 
Även en uppvärmningsövning som vi ska jobba vidare på. Skritt 10 steg galopp 10 steg osv :) Himla bra övning som gjorde henne följsam och lyssnade bra på mina hjälper. 
Vi avslutade med de långa varvet i skogen.