trixiotess.blogg.se

2017-04-27
07:06:41

Ledig onsdag!

Igår var det en hel dag och hästrelaterad var hela dagen. :) 
Började med att tömköra Bosse, vilket faktiskt gick över förväntan. Det blev endast skritt arbete då det är lite tungt i paddocken för honom. Vi började med att se så att start och stopp fungerade och det gjorde det ju. Tog sedan inte han på 1 åttvolt för att checka av sidorna och avslutade med några slutor längs långsidorna. 
Han skötte sig riktgit fint. Inga konstigheter att ha in honom själv eller gå iväg från sina kompisar. Det var lite spöken längs vägen ner till paddocken dock och remmalagsvagnen var det största monster han sett i  sitt liv tror jag. 
 
 
Trixi var tanken att tömköra men kände för att rida henne istället. Skrittade fram länge och väl och lite som vanligt med en massa olika ridvägar för att mjuka upp kropp och knopp. 
När jag sen skulle börja trava så blev hon skit sur, gick på henne där ordentligt och sedan så travade hon på fint. Red inget avancerat pass mer för att hon skulle få röra på sig. 
Men pricken över i:et var när vi kom ut i skogen helt ensamma. Det har ju inte hänt lixom aldrig.... Men igår, och nu känner hon sig nog trygg i skogen hemmavid. 
Så underbart skönt, det ska bli en vana nu är väl tanken :) 
 
 
Om dagen kommer senare om jag hinner annars imorgon :) 
2017-04-26
07:37:56

Dagens planering!

Jag tänkte att jag skulle lägga upp min planering för dagen här och sedan ikväll kommer ännu en uppdatering om hur det gått och ja de är ju framförallt med hästarna. 
Igår var ju min tanke att jag skulle jobbat dom men när jag var ut i stallet och hade tiden innan jag började jobba så kom det en sån hagel,regn och snö skur om vartannat så då fick d va i hagen istället. Det är sånna dagar man saknar det där ridhuset kan jag lova. 
Men dom såg nöjda ut ändå, var in och mös lite med dom bland granarna. 
 
Men dagens planering är att Trixi ska tömköras, med fokus på böjning och övergångar. Vi behöver stärka den där vänstersidan nu. Mycket skrittarbete oxå, öppna och sluta längs med långsidorna är bra. Och något hon tycker är roligt. 
 
Bonux ska oxå tömköras, ingen aning om han har gjort det tidigare så det ska bli kul och se hur han reagerar på det. Dags att komma igång och börja jobba på riktigt för honom. 
 
Som sagt uppdatering om hur det går med hästarna kommer ikväll. 
Tänkte även att jag ska ut och lufta kameran lite. :) 
 
Uppdaterar igen lite senare :) 
 
Här kommer en bild på Bonux som jag tog igår med telefonen! 
 
 
2017-04-25
08:21:49

Hopp-måndag och andra finesser på näs!

Igår var Alina här och hoppade Trixi. Det gick bra, men Trixi hade inte riktigt samma energi som vanligt. Det blir bättre när hindrena får lite höjd men man kan inte alltid hoppa högt. 
Idag ska hon tömköras, uppmjukning av vänster sidan och sedan blir det spikmattan efter passet. 
Bosse fick gå i hagen igår och sedan blev det pysselstund i stallet. 
Det var inget skönt väder att vara ute i igår så de fick komma in lite tidigare. Men han verkar trivas ändå, inatt har han legat ner tillomed. 
Här blir lite bilder i stället så ska jag sätta fart med att städa det sista och fixa stall och hästar plus att jag ska hinna snitsla upp min skogsrunda. Sen jobb ikväll :) 
 
 
Bosse har tagit slowfeed nät till en helt ny nivå :) Är man glupsk så är man ;)