trixiotess.blogg.se

2016-11-30
07:52:57

När man är på topp!

Igår var en sådan dag, jag satte mig ner en gång under hela dagen och det var för att äta lunch. 
 
Började tidigt med att salta paddock, A hade köpt en spridare som man går med då, efter 100 kg salt var jag helt trött i armarna och dra den där. Så Jag hämtade vår lilla traktor, hängde fast spridaren där på med en korg på så jag fick lite tyngd på den och fler salthållare, gäller att inte vara född med tummen mitt i handen. Gick ju sådär men den är saltad iallafall, sedan fick den vila i några timmar och den tinade upp. Nya delen är ju kanon iaf för den fryser aldrig så förhoppningsvis om allt går vägen så kommer även den delen att fyllas på med ett lager av den sanden men det är lite av ett senare projekt. Harvade den efteråt och sladdade allt. Efter det blev det att fixa med belysningen när det hade mörknat så man såg åt vilket håll man riktar lamporna. Riktade om 2 st 500 watts som sitter på varsin stolpe och sedan ska det upp 2 st till på vardera kortsida en bit upp i luften. Så ska det nog vara komplett sedan. 
När jag ansåg att paddocken fick duga för dagen så var det bara att ge sig på veden, fyllde upp släpet som jag sedan hade tänkt att stapla upp men kom lite annat i mellan så det fick A göra. 
Kan ju inte driva gården själv lixom även fast det känns som jag gör det ibland. Men jag är ju hemma i veckorna oftast och jobbar mest helger så det kan ju bero på det. 
Hästarna fick visst en vilodag. Inte bra men jag måste ta tag i de snart oxå, men det finns så mycket som måste fixas först. 
 
Dagens planer är att harva paddocken igen eftersom att det är plusgrader och marken verkar  tinat så då får jag ner saltet på djupet. Och sedan måste jag motionera Trixi och fylla en kärra till med ved för att bunkra upp vid vår andra ingång. I Övrigt så blir det nog rätt lugnt. 
Ska fila till fötterna på Girlen med, och se om jag kan ta en promenad om stormen lägger sig. 
 
 
2016-11-29
06:44:47

Det här med......

......sovmorgon, det är verkligen inte min grej.. 
Hade ställt klockan på 7.30 för att iaf få lite sovmorgon, någon timma sådär. När vaknar jag tror ni? 6,00.... WTF! 
Oh jag kan ju inte gå upp och sedan lägga mig igen för då är jag ju pigg eller somna om heller för den delen... 
Min kropp har en inbyggd mat och sovklocka tror jag, 
 
Fast å andra sidan, går man upp tidigt får man mer gjort på dagen. 
 
Ja så dagens planer då, salta paddock och sedan harva den, bära in ved, snygga till vid båda ingångarna. 
Motionera min häst på bästa sätt. Sen ska jag faktiskt chilla bara för att jag kan. 
 
Igår så fick jag ett lass med morötter levererat med utav grannarna, himla trevligt! Hästarna blir såklart superglada. De är värsta gottegrisarna med både morötter och äpplen nu mera. 
Så kvällen igår gick åt att blasta av morötterna med lite hjälp ifrån mina kära stallkatter.. 
Adolf han sitter alltid på axeln när man gör något och simba han brukar sitta nedanför mitt i det man styr med. Nej de kräver inte någon uppmäksamhet alls.... :P 
 
 
2016-11-28
06:50:32

Longering

Min igångsättning med Trixi som du pågått i ett par veckor får nog räcka nu, för nu kan jag bara få mer motiovation så ska detta nog gå vägen med, Igår longerade jag med inspänning vilket var nog dags. Hon jobbade på himla fint och tillslut i vänstervarvet så släppte ala spänningar och hon lossnade och frustade nöjt. 
Högervarv där är hon rätt stel men vi jobbade med stor volt-liten volt i alla gångarter, det släppte lite och hon frustade nöjt när vi var klara. 
Idag hinner det bli mörkt innan jag kommit hem och det ser vi som vilodag så hon får smälta gårdagen, plus att jag måste fixa paddocken. 
Dags att köpa salt och harva den, Vår granne tipsade om att sladda den med lastpall så ska se om jag hittar någon så får det bli så :) 
 
Nu ska jag åka och jobba, 7,30-16,00 och sedan tar jag helg. :)