trixiotess.blogg.se

2017-10-31
12:38:47

Så underbart!

Mina kära hästar som enbart hade gas igår och bromsen var ur funktion till att idag gå som små drömmar! 

Figaro fick jobba på samma övningar som igår vid Tömkörningen, mycket flytta undan för skänkel framåt å tillbaka. Härligt när han lossnade och frustade nöjt. 
Vid trav och galopp dock så lossnade både broms och handbroms och va spöken de var i paddocken idag... vänster varvet gick han emot och skulle inte gå längs fyrkanten för de va jätte stora monster där, han stack och bockade och tyckte typ att livet lekte. 
Kul med energi men.... 
han avslutade iaf passet kanon men att sänka huvudet och höja ryggen. 

Trixi då som all broms var ur funktion igår var en stjärna idag. 
Samma övningar med henne som alltid, volter och flytta för skänkel. Gjorde det riktigt bra och fick avsluta med galopp på åkern. Trött blev hon men öronen spetsade hela tiden :) 

Underbara djur har jag allt! 

(null)

(null)

2017-10-31
07:25:23

Då var vi tillbaka..

Tänkte jag skulle berätta om dagen igår. Först ut var Figaro så vi börjar där. Båda hästarna tömkördes. 
 
Figaro: Blev riktigt glad när tömkörningsgrejerna kom på och han riktigt lyste upp som en sol. Så härligt att se honom när han blir så glad. 
Vi övade basic som vi gör när jag rider med, värmer upp med att flytta undan både till höger och vänster, han gjorde det riktigt bra där ett par ggr. Jag gör alltid det i skritt när jag värmer upp för att få honom mjuk och följsam. När jag sedan övergår till trav och galopp är det på volt. Vi började direkt i vänster varv och han travade på mjukt och avslappnat och redan här kom bakbensaktiviteten igång. Värmer upp både trav och galopp innan jag börjar fokusera på det som var just för igår. Det vi skulle öva på igår var övergångar främst i skritt-galopp-skritt. Han gjorde ett par riktigt fina där oxå. 
Han skötte sig riktigt bra och han var mjuk i kroppen och det riktigt lyste om honom. :) 
Vi avslutade passet med att gå ner till Näs Brygga där jag tyckte att han skulle kolla på sjön, han var inte så imponerad direkt, stod 5 meter ifrån och darrade som ett asplöv. Hur ska det gå och bada med honom?! 
Får ta med han ner i augusti nästa år när det är badvänligt så får vi väl bada ihop :) 
 
Trixi: Vi gjorde ungefär samma övningar enda fram tills hon började som hon alltid gör, om jag ber att hon ska flytta sig undan höger så går det jätte bra men sedan när jag börjar med att be henne svänga in för en snett igenom innan jag börjar flytta henne då gissar hon på att jag ber henne om en öppna ut med långsidan, mycket tragglande innan jag ens får in henne på en helt vanlig snett igenom.... Skithäst!!! Det blev varv efter varv med nya ställen att försöka vända snett igenom innan poletten trillade ner, "Jaha Matte var det bara snett igenom du ville, varför sa du inte det direkt?" 
Hon är tillbaka kan man säga, det var mycket spring i dom benen. 
Hon mjukades upp fint och arbetade på bra bakifrån, samma övningar för henne fast det tog lite längre tid att hitta bromsen för gasen var det inget fel på.... den fanns där! Men till slut när hon lyssnar på mig och tar till sig det jag säger så är hon riktigt fin. men sen kommer dom där stunderna när hon inte alls förstår och hittar på egna super bra idéer. 
Som tur är så tog hon ju inte till att stå på bakbenen och det är ju ett plus.... 
 
Idag ska de trimmas lite innan jag ska åka in till stan och besikta jobbarbilen :) 
Men nu kööööööööööör vi :) 
 
2017-10-29
06:21:17

Sunday morning!

Klockan är nu 6.02 och jag hade lite tid över för att kunna uppdatera mina läsare. 
 
Vi har haft ett par intensiva dagar och nätter här i det senaste. 
I Tisdags när jag red Trixi så var hon väldigt motig och också väldigt snäll och lugn, hostade en hel del i galoppen så vi galopperade inte så mycket istället skrittade vi på åkern och i skogen, hon verkade relativt pigg ändå tyckte jag, men att hon sparkade mot skänkeln värre än vanligt. Natten gick och på morgonen så hade hon inte ätit upp höet varken de från kvällen innan eller morgonens ranson. Ringde veterinär då som tyckte att vi skulle avvakta så jag släppte ut henne i paddocken där hon bara stod en hel dag så veterinär fick komma på kvällen, då visar det sig att hon har lindrig kolik. Han var här och gav henne kramplösande och skulle sonda henne men de var hon tillräckligt pigg för att hon absolut inte skulle ha en slang i näsan så Annika, jag och Gunnar försökte hålla henne men icke, skam den som ger sig, hon fick då lugnande och vi sondade henne med vatten och paraffinolja, sedan var det bara till att gå med henne 20 min 1 gång i timman, det fortsatte hela natten och inget bajs kom. Runt 4 på morgonen så var hon åtminstone piggare och skrek efter Figge som stod ensam kvar i stallet alldeles uppjagad av att bli själv. 
Ringde Gunnar igen runt 8 då inget bajs hade kommit och han tyckte att jag skulle ge henne en tuss hö pch det fick hon, magen kom igång under morgonen och hon bajsade en hög iaf. Var mer på säkra sidan och släppte ut henne så hon fick röra på sig själv i paddocken samtidigt som hon fick en tuss hö var 3dje timma, magen kom igång fint och hon verkligen lyste upp när man såg att hon började må bättre. 
Hon spenderade 5 timmar i paddocken och hade bajsat 5 högar, då fick hon gå ut med Figge igen. 
 
Trötta var vi alla inblandade i kolikhistorien, katterna fick ju knappt en blond då jag sov 30 min åt gången i fåtöljen, Figge fick ju knappt heller sova då han var orolig hela tiden och jag och Trixi som var ut och motionerade var inte heller så pigga dagen efter på kvällen när jag tog in dom för en mys stund. 
 
Figge har ju ockås blivit lite lidande i denna sjukdomshistoria och fått dåligt med motion dock tror ja inte han har klagat med lite vila, för i fredags longerade jag honom och då var han pigg och glad. Igår fick de löshoppas lite och nu är Trixi tillbaka och sprang som en stolle, Figge hängde med de första varven sen blev det för jobbigt sa han. Avslutade hoppningen med en skogsrunda. 
 
Här står de med varsin spikmatta efter longering i fredags! 
 
 
 
Trixi visade Figge var skåpet skulle stå med att bli helt tossig och bara fara omkring som aldrig förr :) Skänt iaf att se att hon mår bra och är pigg och glad. 
 
Idag får hästarna vila för direkt efter jobbet ska jag åka in till Elmia och titta på finalen i hoppningen och knalla lite på mässan :)