Ledig onsdag

Igår tänkte jag att jag skulle ha lite sovmorgon idag. Men icke. 6.14 slog jag upp ögonen och det första jag ser är en förväntansfull katt som sitter och tindrar med ögon och super glad för att jag är vaken. Härlig morgon! Upp och ge katterna frukost och mig lite kaffe, startar denna dagen med tvättstugan. 
 
Igår kväll hade jag och Trixi en bomövning med bommar snett igenom från båda hållen. Provade även på att rygga henne uppsuttet vilket hon inte alls förstod vad jag ville. Trots att jag använde röstkommandot som hon är van vid när jag backar henne för hand men hon var helt säker på att jag bad henne att stegra så ja lätt i framdelen är hon. Men efter några gånger så förstod hon men tyckte nog att det var helt onödigt. "varför gå bakåt när man kan gå fullt ös framåt?" 
Höger varvet gjorde hon det bättre i än vänster, vänster varvet var mer upp på bakbenen men poletten trillade ner även där och över öste med beröm när hon gjorde det jag bad om. 
Det var ju ändå en bra övning då hon lossar bra och mjukas upp. 
Blir att träna mer på. 
 
Babsan är ju en shetland ponny och har man en shetlandsponny så får man ju hitta på bus, eller hur?! Så i vilket fall som helst så fick hon följa med ut på logen och släcka lampan vilket hon var rätt nöjd med när hon såg all mat som fanns där ute. Inte så svår att övertala. 
 
Dagens planer är att tvätta och städa lägenheten ordentligt. Sedan åker jag ut till mormor o hälsar på en sväng och efter det stallet. 
 
Nu kör vi ! 
 
 
0 kommentarer