trixiotess.blogg.se

2017-05-31
09:03:29

Hästarnas beteende är facinerande

Att ha två hästar som går på bete, har en relativt stor hage att röra sig. Och så en då som står i sjukhage vid paddocken. Att se de övriga två hur dom beter sig kring Trixi är rätt roligt att se. Av dygnets 24 timmar så spenderar dom åtminstone 12 timmar med att stå vid Trixi, de turas om att stå med henne. Även om dom är och äter så är dom alltid så pass när henne så att hon ser dom. Ropar hon efter dom så kommer dom. 
Idag blev Girl rädd för något ut vid vägen och Bosse stod vid Trixi, då kommer genast Bosse till undsättning och ser till Girl och kikar på vad det var som skrämde Girl. 
 
Trixis historia blir betydligt bättre dag för dag (pepper peppar ta i trä) hon är mer pigg och vaken så det känns ju som att det går åt rätt håll. Benen är inte svullna längre plus att det är ingen märkvärdig puls i frambenen. 
Läser mycket om just fång nu och som folk beskriver det så behöver det inte vara gräset som utlöst det utan kan även fås av avmaskningsmedel och vaccination och det är något som gjorts nyligen. Kanske ska strunta i vaccinet. Många frågor i mitt huvud om vad det faktiskt är. 
I vilket fall så är det extremt jobbigt att se det bästa jag har stå i en liten ruta och inte må bra och få vara häst.