trixiotess.blogg.se

2018-03-31
06:12:54

Ledig långfredag

Hade en ledig dag igår vilket är välbehövligt när man ska jobba helgen. Idag kör  vi delad tur. Laddad till tusen! Dock sliten och trött... men det går väl över klockan är ju faktiskt bara 6.00. 
 
Trixi fick ett ordentligt dressyrpass igår med fokus på galoppen. Eftersom jag inte har varit i paddocken med henne sedan i höstas så kändes den nästa lite trång, men vi får jobba mer där och lägga upp ett bättre träningsschema. I  vilket fall som helst så tränade vi att korta galoppen på en pytteliten volt. Sedan gick vi ut och tog diagonalen och fortsatte i förväng kortsidan tills vi tog nästa diagonal och tillbaka ut i rätt varv. Riktigt duktig var hon och avslutade med jogg halv långa tyglar för att skjuta upp ryggen och slappna av. Hon fick avsluta med att skritta av i skogen. 
Nu är det dessutom vår och lite extra roligt att piffa upp i alla färgerna, så igår var vi lila. Vilket jag tycker att hon passar riktigt bra i. :) 
 
 
Benlindor och schabraket är från hööks, pannbandet är med bling plus lila stenar är ifrån Strömbergs gård. 
 
 
Figge fick också röra sig lite fast igår kväll och då fick han testa longeringshjälpen. Jag tycker faktiskt att den är rikitig bra och dessutom smidig. Han hade fokus på att skritta på i en bra takt vid uppvärmningen samt mycket trav för att mjukas upp. Han pass avslutades med att gå vägen fram och tillbaka. 
Duktigt var han också.