trixiotess.blogg.se

2018-04-20
06:49:57

Prinsen och Prinsessan!

Trixi hade en vilodag i onsdags när jag var i Ullared, ibland mår hon nog rätt gott av det. Även om hon är rätt laddad dagen efter. Igår reds hon på åkern och nu var den åker riktigt bra vi sjönk inte och den var lagom hård. Man får passa på innan de ska så osv. Tanken var att jogga henne lite lätt men hon hade andra planer, hon visade tydligt att skänkelvikningar är henens grej genom att göra de utan att jag bad om det. Tränade dels de plus bakdelsvändningar. 
Men det är den svåra tiden nu, då hon börjar ha lite ont av pollen och man kan verkligen höra det på henne att det är jobbigt, som tur är inte i hagen men vid ridning. Får jogga henne enklare utan att ställa allt för mycket krav så kanske vi kan ta oss igenom perioden utan mediciner. 
 
Figge har fått nya skor nu och han fick räser skor så igår var vi ute och gick i skogen. Tanken va att gå över stockarna men han tyckte det var bättre att hoppa över dom. Söta lille häst! 
Han ska skrittas igång nu och sedan i mitten på nästa vecka ska han börja travas lite enklare. Utan några särskilda krav så ska vi nog va igång snart. 
Han kommer givetvis att tömköras, longeras och löshoppas varvat med skritt turer till en början. 
 
Men nu ska jag sätta igång denna dagen med att gå ut och släppa ut hästarna och sedan frukost innan jag mockar och fixar hästarna. Idag har vi cavaletti övningar i paddocken med hackamore. 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: